Uusi näyttely avattu Kauppakeskus Keisarinkulmassa Iisalmessa (2. kerros) 27.5.2024 
Näyttely on avoinna kauppakeskuksen aukioloaikoina ma-pe klo 9-17, ja la klo 9-14.
Sunnunnaisin ja arkipyhinä kauppakeskus ja näyttely suljettu.
Voit tutustua näyttelyyn omatoimisesti, vapaa pääsy. Muista laittaa nimesi ja paikkakuntasi vieraskirjaan, kiitos!
Kätevintä on ajaa Riistakadun puolelta kauppakeskuksen 2. kerroksen parkkipaikalle, muista parkkikiekko!

Ylä-Savon Mobilistit ja Konepyöräilijät ry on ollut vahvasti mukana ideoimassa ja kehittämässä RR legenda Teuvo ”Tepi” Länsivuoren uraa esittelevää näyttelyä.

OLVI-säätiön myöntämän apurahojen turvin on mahdollistettu laadukkaan näyttelyn toteuttaminen Iisalmeen. Ensimmäisessä vaiheessa kasattiin ja digitoitiin kaikki Tepin urasta kertova materiaali. Toisessa vaiheessa hankittiin näyttelytekniikka ja kolmannessa toteutettiin näyttelytilan rakenteet sekä markkinointisuunnitelma tuleville vuosille. Neljäs vaihe pitää sisällään pitkäaikaisten kumppanien jatkuvan hankinnan näyttelytilan ylläpitokulujen kattamiseksi.

Teuvo Länsivuori
Teuvo Länsivuori on iisalmelainen moottoriurheilija, joka on menestynyt niin kotimaan radoilla ja tehnyt merkittävän uran kansainvälisesti. Hän on ainut suomalainen, joka on voittanut ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokan (nykyisin MotoGP) maailmanmestaruusmitaleja (yksi hopea ja yksi pronssi). Kaikki luokat huomioiden Teuvo Länsivuori on saavuttanut yhteensä neljä MM-mitalia (kolme hopeaa ja yksi pronssi).

Länsivuori ja hänen edesmennyt ystävänsä Road Racing maailmanmestari (250 cc) Jarno Saarinen kehittivät uuden nopean ajotyylin, jota hyödynnetään vielä tänä päivänäkin. Teuvo Länsivuorella on useita Italian ja Hollannin mestaruuksia.

Vuonna 2006 Teuvo Länsivuori voitti UEM Vintage Road Racing Cup-sarjan 500 cc Euroopan mestaruuden. Teuvo Länsivuori on osallistunut urheilu-uransa jälkeen useisiin Road Racing Classic-näytösajoihin ympäri Eurooppaa. Nämä tapahtumat ovat Euroopassa hyvin suosittuja ja niissä yleisöllä on mahdollisuus nähdä entisaikojen suurimmat RR-tähdet Giacomo Agostinista Teuvo Länsivuoreen. Teuvo Länsivuori toimii näytösajotapahtumissa hyvän ja positiivisen Suomi-kuvan lähettiläänä. Näytösajot ovat hyväntekeväisyystyötä ja niistä ei makseta palkkioita. Teuvo Länsivuori kuuluu legendaarisiin The Flying Finn lisänimen omaaviin urheilijoihin ja on edelleen suuri sekä suosittu RR-legenda maailmalla. Teuvo Länsivuori sai vuonna 2017 harvinaisen täysimääräisen urheilijaeläkkeen merkittävästä kansainvälisestä urheilijaurasta. Täysimääräinen urheilijaeläke on myönnetty vain neljälle suomalaiselle urheilijalle, joista elossa on tällä hetkellä kolme.

Teuvo Länsivuori uranäyttely Iisalmessa, kauppakeskus Keisarinkulmassa (Kauppakatu 13)
Näyttelymateriaalia tuodaan näyttelyyn myös muualta Suomesta. Harvinaisia ja uniikkeja kilpamoottoripyöriä löytyy mm. Tampereelta, jossa on esimerkiksi Suzuki RG 500 vuosimallia 1978, omistajana talousneuvos Keijo Olander. Pyörä on samanlainen, millaisella Teuvo Länsivuori kilpaili viimeisenä vuotena MotoGP:ssä 1978.

Toteutettava näyttely luo Ylä-Savoon ympärivuotisen käyntikohteen moottoriurheilun historiasta kiinnostuneille kotimaisille ja kansainvälisille kohderyhmille. Käynti kätevimmin näyttelytilaan Riistakadun parkkipaikalta.

Tärkeitä linkkejä
OLVI-säätiön Panimomuseo, Iisalmi (Luuniemenkatu 4)
Iisalmen kaupungin matkailuneuvonta, Karhun Kellari (Kauppakatu 13, kellarikerros)
Iisalmen kaupungin matkailupalveluja
Iisalmi ja tienoot, Ylä-Savon seudun matkailupalveluja, löydä perille!

Tutustu myös!
Moottoripyörälegenda Jarno ”Paroni” Saarisen tarina tuodaan eloon Ride Out-työnimellä tehdyssä draamassa. Ensi-ilta toukokuussa 2024.
Lue lisää!